Новости

5 години Станица ПЕТ

На 20.09.2023 година, прославивме 5 години постоење на нашето здружение.
Read More

ЈАВЕН ОГЛАС за ангажирање на психолог

Здружение за правна едукација и транспарентност СТАНИЦА П.Е.Т. за потребите од спроведувањето на проектот: „Локален сервис за зајакната реинтеграција и ресоцијализација“ поддржан од Европската унија, објавува:
Read More

Партнерската организација Centar Manjinske Zajednice во посета на Прилеп

Со цел промоција на меѓурелигискиот и меѓуетничкиот дијалог преку заеднички колективни акции, во периодот 27-28 јули, претставници на партнерската организација Centar Manjinske Zajednice од Косово беа во студиска посета на Прилеп и нашето здружение.
Read More

Летна школа: „Fostering Collective Action on Religious Freedom in the Western Balkans“

Како дел од Програмата за поттикнување на колективна акција за верски слободи во Западен Балкан спроведувана од NDI North Macedonia, претставници на нашето здружение беа дел од летната школа, која се реализираше во периодот од 17 - 21 јули 2023 година.
Read More

Завршна конференција – Проект: „Пристап до правда за најмаргинализираните“

На 27 јуни 2023 година, се одржа завршна конференција со која успешно беше заокружен проектот „Пристап до правда за најмаргинализираните“ кој се спроведува од јануари 2022 година и завршува во јули 2023.
Read More

Студиска посета во Грачаница, Косово

Како дел од Програмата за верски слободи на Западен Балкан спроведувана од National Democratic Institute, тимот на Станица ПЕТ имаше можност да оствари посета на организацијата Centar Manjinske Zajednice од Грачаница, Косово.
Read More

Прв регионален состанок на COPASAH EUROPE

Во периодот 19-21 јуни, Христина Здравеска од нашето здружение учествуваше на првиот регионален состанок на Мрежата на практичари во заедницата за отчетност и општествена акција во здравството COPASAH EUROPE кој се одржува во Тирана, Албанија.
Read More

Со магарето Марко на патот кон забрзаниот развој!

На 19 јуни 2023 година, свечено ја промовиравме редовната шпедитерска линија Прилеп-Липов Дол-Витолиште, со која жителите од мариовскиот регион конечно ќе имаат редовен превоз до и од Прилеп. Се стигнува за само 8 часа, а билет плаќа кој колку има! Најеколошка и засега единствена опција за организиран јавен превоз до овие места.
Read More

Меѓународна научна конференција „Човекови права и пристап до правда за најмаргинализираните заедници – теорија и пракса“

Во периодот 18-19 мај 2023 година се одржа Меѓународна научна конференција „Човекови права и пристап до правда за најмаргинализираните заедници -теорија и пракса“.
Read More
1 2 3 12